Stel u eens voor een van uw werknemers breekt door een noodlottig bedrijfsongeval zo ongelukkig zijn been dat hij maandenlang uitgeschakeld is. In overleg met de bedrijfsarts, die ingehuurd is door uw verzekering, volgt eerst een lange herstelperiode. Uw werknemer herstelt echter niet zodanig dat hij ooit nog op de bouw terug zal keren. Hij wil wel graag nuttig werk doen. Dus volgt een re-integratietraject waarin allerlei andere mogelijkheden belicht worden.

Na bijna 2 jaar – die uw verzekering gedekt heeft – lijkt het erop dat deze medewerker in de WIA terecht zal komen. Maar de bedrijfsarts van het UWV constateert vervolgens iets anders dan de door uw verzekering ingehuurde bedrijfsarts. Wat volgt is veel administratieve rompslomp en juridisch getouwtrek om kosten en loondoorbetalingen voor de betreffende medewerker. Een ware nachtmerrie – zeker voor kleine bouwbedrijven met een beperkt aantal medewerkers. En misschien ook een reden om twee keer na te denken over het aannemen van personeel.

Wij bij Abotec kunnen ons voorstellen dat u niet op soortgelijke taferelen zit te wachten. Maar ongeluk zit in een klein hoekje. En hoe goed u ook alles geregeld heeft, het aannemen van personeel brengt altijd bepaalde bedrijfsrisico’s met zich mee. Als u deze risico’s zo veel mogelijk wilt beperken, neem dan ééns contact op met ons. Wij denken graag met u mee en bieden personeelsoplossingen op maat aan.

Vraag Abotec om advies