In februari kwamen wij in contact met Piet* die via een landelijk uitzendbureau bij een opdrachtgever in Friesland werkte. Inmiddels is Piet via ons bij dezelfde opdrachtgevers aan het werk. Dit klinkt nog niet erg spannend maar hierachter schuilt wel een bijzonder verhaal. Dat delen wij graag met u…

>> Piet was al een langere periode werkzaam geweest voor een opdrachtgever via een landelijk uitzendbureau. Omdat hij al een aantal opeenvolgende contracten had gehad, was het uitzendbureau in de vooronderstelling dat ze hem wettelijk geen nieuw contract meer mochten aanbieden. De enige oplossing die zij zagen, was dat Piet 26 weken ertussenuit zou moeten gaan.

Een erg vervelende situatie voor zowel Piet als ook de opdrachtgever. Zeker omdat zij een prima match vormden en zeer tevreden met elkaar waren. Een half jaar is een vrij lange periode en resulteert vaak erin dat de opdrachtgever niet zo lang kan wachten. Hij gaat op zoek naar een nieuwe medewerker. Is de functie dan eerst ingevuld, wordt een terugkeer van de betreffende flexwerker naar de opdrachtgever erg moeilijk.

In zijn zoektocht naar een oplossing kwam Piet bij Abotec terecht. Natuurlijk moeten ook wij ons aan alle wettelijke bepalingen houden. Toch wilden wij deze situatie eerst tot de kern naar mogelijkheden onderzoeken. Zo gezegd, zo gedaan. Samen met Piet hebben wij zijn werkverleden bij de betreffende opdrachtgever helemaal in kaart gebracht. Daarbij bleken er nog wel mogelijkheden voor Piet te bestaan om bij de opdrachtgever te blijven werken.

Deze mogelijkheden hebben wij tot in detail bij de NBBU, de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen, de brancheorganisatie van intermediairs op de arbeidsmarkt, getoetst. En wat bleek in het geval van Piet? Wij mogen hem zeker nog 4 contracten in de komende 3,5 jaar bij zijn huidige opdrachtgever aanbieden. Piet was natuurlijk heel blij met deze uitkomst.

Afgelopen week is Piet dan met een nieuw contract via Abotec weer aan het werk gegaan bij zijn oude vertrouwde opdrachtgever. Zeer tot tevredenheid van beide partijen. <<

Wij kunnen ons voorstellen dat ook u een Piet ingehuurd heeft en een soortgelijke situatie kent. Zoals uit dit verhaal blijkt, is de eerste oplossing niet altijd de enige of beste oplossing. Het loont vaak om een situatie tot de kern uit te zoeken. Want elke situatie is anders. Daarom is elke medewerker voor ons ook maatwerk.

Heeft u dus een personeelsvraagstuk of loopt u ergens tegenaan met ingehuurd personeel? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag een hand bij het oplossen van uw eigen personeelspuzzel.

* de naam is om privacy redenen aangepast

Neem contact met ons op