Een vraag die met enige regelmaat wordt gesteld bij Abotec. Een zeer groeiende dienst bij ons. Payrolling lijkt erg veel op uitzenden. Bij payrolling gaat het ook om drie partijen: het payrollbedrijf (de formele werkgever), de inlener en de werknemer. Het payrollbedrijf sluit een arbeidsovereenkomst met de werknemer om deze vervolgens bij de inlener aan het werk te stellen.

Het belangrijkste verschil met uitzenden is dat de werving en selectie van de werknemer bij payrolling plaatsvindt door de inlener. De inlener selecteert dus de werknemer waarmee hij wil werken en verzoekt het payroll bedrijf vervolgens om deze werknemer in dienst te nemen. Bij een uitzendtraject wordt de werknemer middels werving en selectie door Abotec uitgevoerd.  Uiteraard worden er binnen Abotec aantrekkelijke tarieven gehanteerd voor payrolling. Dat kan ook doordat wij bij payrolling niet de werving en selectie hoeven uit te voeren.

Waarom payroll voor u interessant is

Het werken met payroll is interessant voor iedere organisatie die met personeel werkt, voor zowel kortlopende projecten als lange termijn trajecten. Als ondernemer heeft u met payroll het gemak van een 24/7 externe afdeling personeelszaken, meer flexibiliteit in uw contracten, zijn uw risico’s voor ziekte en ontslag zeer beperkt en tot slot kunt u financieel voordeel behalen door efficiënter in te kopen met payroll.